Tweedehands Kia Sportage

  • door

Als je er wel zeker van bent dat je een tweedehands auto wilt kopen, maar geen idee hebt welke auto aansluit bij jouw wensen? Raadpleeg dan eens een online autoblog. Behalve nieuws over de verschillende merken en andere lezenswaardige informatie over alles wat met de auto te maken heeft, krijg je ook tips tweedehands auto kopen, tips die je helpen sneller een betere keuze te maken.

De SUV is ondertussen alweer toe aan de derde generatie

Het kan dan zomaar zijn dat je op zoek gaat naar een tweedehands Kia Sportage, want dan koop je veel auto voor een aantrekkelijke prijs. De Sportage van het Zuid Koreaanse Kia kwam in 1993 op de markt en wordt nog steeds geproduceerd. De SUV is ondertussen alweer van de derde generatie. In de eerste generatie werden nog opmerkelijk veel Mazda onderdelen gebruikt. Zo reed de Sportage van Kia op een platform van de Mazda Bongo en waren er meer elementen van Mazda in de Kia verwerkt. Later zocht de Kia Sportage toenadering tot de Hyundai om zo stukje bij beetje een eigen gezicht te krijgen.

Kia Sportage is behalve zeer sportief ook zeer robuust

Bijzonder is de Kia Sportage zeer zeker. Zo kreeg het in 1998 als eerste auto heuse knie airbags. Als je op zoek gaat naar een tweedehands Kia Sportage dan is de kans vrij groot dat je stuit op een auto van de derde generatie. Deze versies worden vanaf 2010 gemaakt. De Kia van de derde generatie beschikt over een kofferbak die via de sleutel, de afstandsbediening en vanuit de bestuurdersstoel geopend kan worden. In alles is de derde generatie van de Kia Sportage echter een zeer robuuste maar toch ook zeer sportief ogende wagen die ook het rijcomfort van een sportieve vierwieler heeft en opvallend veel ruimte biedt.