Schade aan je geliefde bromfiets? Zet in op reparatie

  • door
Kreidler onderdelen

Zoals bekend is Kreidler een merk waar onder meer bromfietsen vandaan kwamen. Dit Duitse merk was vanwege z’n uitstekende kwaliteit en z’n uitgesproken uitstraling bijzonder populair bij zowel het grote publiek als fijnproevers. Een heuse tegenvaller was het dan ook dat Kreidler op een gegeven moment ophield te bestaan. Rijden op de bromfietsen van Kreidler kan echter natuurlijk nog wel. Een echte fan probeert dit uiteraard zo lang mogelijk vol te houden. Je ontkomt er dan alleen niet aan ook af en toe je bromfiets te laten repareren. Of je koopt zelf Kreidler onderdelen in en voert vervolgens eigenhandig reparaties en modificaties uit. Los van het feit dat een nieuwe Kreidler kopen dus hooguit nog tweedehands mogelijk is, is een reparatie ook op andere redenen aan te bevelen.

Kreidler onderdelen

Om deze redenen is repareren de beste optie

Er zijn twee belangrijke redenen waarom je een Kreidler met kuren beter kunt repareren dan een nieuwe bromfiets te kopen. We noemen ze hieronder in willekeurige volgorde:

• Steeds een nieuw product kopen wanneer een oud product wat schade heeft maar nog wel te repareren is, is zonder meer onnodig slecht voor het milieu. Voor het milieu zou het beter zijn wanneer je alleen een nieuw exemplaar aanschaft wanneer je echt geen andere optie hebt.• Het aanschaffen van een nieuwe bromfiets valt altijd duurder uit dan je huidige Kreidler te laten repareren. Voer je de reparatie zelf uit met los ingekochte onderdelen, dan geldt dat natuurlijk al helemaal.

Kreidler onderdelen