Laad je elektrische auto thuis voordelig op

Het rijden van een elektrische auto wordt in de huidige maatschappij erg aangeraden. De eenvoudigste en goedkoopste manier om je auto op te laden is met een laadpaal thuis, maar je kunt ook een wallbox gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het tarief van jou standaard elektriciteit leverancier geldt. Over het algemeen ben je zo goedkoper uit dan een laadpaal die door een ieder gebruikt kan worden. Daarnaast hoef je je nooit zorgen te maken aangezien de laadpaal op eigen terrein staat en je dus altijd verzekerd bent van een plek, in vergelijking tot publieke laadpalen die vaak bezet zijn door anderen. Echter ben jij de verantwoordelijke voor het aanleggen van de laadpaal of wallbox. In dit artikel lees je de basisinformatie van een laadpaal

Laadpaal versus wallbox

Als er gepraat wordt over een laadpaal op eigen terrein hoort men ook vaker de term wallbox. Tussen deze twee oplaadmogelijkheden zit er weinig verschil. Een wallbox wordt aan de muur vast gemaakt en een laadpaal wordt in de grond gezet. Dit is het enige verschil tussen beiden, het is aan de persoon zelf waar zijn of haar voorkeur naar uit gaat.

Functie van een laadpaal

Zoals dat ieder zijn smartphone dient op te laden, zo dient ook een elektrische auto opgeladen te worden om gebruikt te kunnen worden. Toch moet je een laadpaal niet zien als het snoer van je telefoon oplader. Men kan het beter zien als stopcontact, waarbij de oplader zelf al in de auto zit. In een elektrische auto zit een accupakket, deze werkt op gelijkstroom en de accu in de auto zet de wisselstroom van de laadpaal vervolgens om.

Als je dus van plan bent om een laadpaal thuis aan te schaffen kun je je hebt beste rustig ori├źnteren, onder andere bij EVStore, klik hier voor meer informatie.