Je eerste auto is altijd speciaal

Iedereen kan zich waarschijnlijk zijn eerste auto nog lang herinneren. Vaak is het een barrel dat inmiddels al meerdere keren van eigenaar is veranderd. De remmen piepen, de antenne van de radio is een beetje gebogen en de lak heeft zijn beste tijd gehad. 20 jaar geleden was mijn eerste auto een prachtige renault met 80.000 kilometer op de teller. Deze auto kon ik goedkoop overnemen van mijn tante en hoewel de auto inmiddels een heel leven achter zich had reed hij voor mijn idee nog als een zonnetje. In dit artikel neem ik jullie me naar hoe ik deze periode mij herinneren. Veel leesplezier!

Voor de baas op stap

Destijds werkte ik als hovenier bij een klein bedrijf. Het hebben van een rijbewijs zorgde dat ik niet meer afhankelijk was van collega’s of klanten die bereikbaar waren met de fiets. 

En hoewel ik voor mijn werk gebruik maakte van mijn auto om naar klanten te rijden was het niet de bedoeling dat ik de benzine hiervoor uit eigen zak betaalde. Om deze kwestie op te lossen moest ik van de baas een tankkaart aanvragen. De baas zorgde dat er altijd genoeg saldo op de tankkaart stond waarmee ik bij de pomp kon afrekenen. De kilometers die ik privé maakte moest ik uiteraard wel zelf betalen, maar dit was eenvoudig bij te houden met de kilometerteller in het dashboard.

Ruimschoots ervaring op doen

Het grootste voordeel hiervan was dat ik voor een beginnende bestuurder een aanzienlijke hoeveelheid ervaring met autorijden kon op doen. Ze zeggen immers dat je pas echt leert rijden wanneer je je rijbewijs hebt en dat kan ik beamen. In een jaar tijd heb ik verschillende verkeerssituaties meegemaakt en kon ik verschillende bijzondere verrichtingen oefenen omdat ik op de vreemdste plekken moest parkeren. Ik kan nu dan ook zeggen dat ik met mijn eerste auto het meest geleerd hebt over hoe je je handhaaft in het verkeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *