Elektrische auto goedkoop opladen

Rijles

Hoewel het opladen van een elektrische auto al een stuk minder kost dan tanken met een benzineauto willen wij Nederlanders toch altijd weten hoe en waar we het goedkoopst terecht kunnen. Bij benzinepompen staat de prijs overal duidelijk aangegeven op grote borden. en wordt direct de prijs berekent die je voor de tankbeurt moet betalen. Dat werkt anders bij elektrische laadpalen. Veelal staan op laadpalen niet vermeld welk bedrag er per kWh berekend wordt. Tevens zijn er grote verschillen in de tarieven van de diverse laadpas aanbieders. De totale kosten van een laadbeurt bij een laadstation is lastig te bepalen. Vaak komt de definitieve rekening pas na enkele weken en is die niet altijd duidelijk gespecificeerd.

Meerdere laadpassen aanvragen

Met een laadpas kunt u meestal bij alle oplaadpunten in Nederland terecht. Toch betaald u niet altijd dezelfde prijs. Dit wordt mede veroorzaakt door prijsafspraken van binnen-en buitenlandse aanbieders. Momenteel is er een groot aanbod van diverse laadpassen. Sommigen zijn gratis aan te vragen, anderen rekenen een vaste bijdrage per maand. Bekende aanbieders van een laadpas zijn onder andere ANWB, Vandebron, Justpluggin, Maingau, Vattenfall, Engie en Shell. Online vind u laadpas vergelijkers zodat u de perfecte laadpas vindt voor uw rij-en laadgedrag. Laadt u bijvoorbeeld voornamelijk thuis of juist veel via openbare laadpalen? Het loont echt de moeite om u hier even goed in te verdiepen. Meerdere laadpassen in uw bezit hebben is geen enkel probleem en alleen maar handig als u vaak onderweg bent.

Thuis opladen blijft goedkoopste optie

Uw elektrische auto opladen terwijl u thuis bent blijft de goedkoopste optie. Zeker wanneer u thuis ook nog de beschikking heeft over zonnepanelen. Nadeel van thuis opladen is dat het een stuk langer duurt en dus eigenlijk alleen geschikt is om uw elektrische auto ‘s nachts op te laden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *