BMW X3 Velgen

  • door

BMW X3 velgen zijn speciaal gemaakt voor voertuigen van dit type. Dit type voertuig heeft voornamelijk voor- en achterbumpers met twee sets banden. De voorbumper ondersteunt het grootste deel van de auto en de achterbumper wordt gebruikt om de passagiers vast te zetten. De meest voorkomende BMW X3 velgen zijn die met het dubbelspaaks design. Deze zijn gemaakt uit één stuk aluminium om sterkte en stijfheid te garanderen tijdens het rijden met hoge snelheden. BMW X3 velgen zijn er in veel verschillende varianten. Sommige zijn speciaal ontworpen met een enkel stuk aluminium, terwijl andere slim zijn ontworpen met een paar keramische schijfremmen om een ​​grotere band effectief te ondersteunen. BMW X3 compacte SUV’s, zoals de BMW X3, maken over het algemeen gebruik van uit één stuk bestaande, velgloze wielen om een ​​betere stijfheid van de banden te garanderen tijdens het rijden met hoge snelheden.

Een belangrijk kenmerk

Een belangrijk kenmerk van de BMW X3 velgen is de maat van het voorwiel. De maat van het wiel verwijst naar de diameter en niet naar de hoogte. Een wiel met een grote diameter zou betekenen dat het sterker is dan een kleiner wiel. Grotere wielen helpen ook bij het verbeteren van de rijkwaliteit door de extra energie te absorberen terwijl de banden grip op de weg hebben. Ze vergroten het contactvlak en helpen ook bij het sturen. Dit zorgt ervoor dat de bestuurder van een soepelere rit geniet omdat de oneffenheden in de weg onder minder druk worden afgezet.

Lichtmetalen velgen

Sommige BMW X3-fabrikanten van lichtmetalen velgen gebruiken een methode die galvaniseren wordt genoemd. Het wordt gedaan door dunne laagjes zilver bloot te stellen aan metaal bij zeer hoge temperaturen. Het zilver wordt gesmolten en stroomt in dunne lagen op het legeringsoppervlak. Wanneer het proces wordt omgekeerd, is het blootgestelde metaal zuiverder en heeft het hogere smeltpunten. Dit verbetert de sterkte en duurzaamheid. Het resultaat is een wiel dat sterker, lichter en veel duurzamer is dan die van staal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *